Ti je ketu: Ballina > Aktuale > Si ta kontrolloni stresin?
Opinion
Si ta kontrolloni stresin?
Kur ktheheni në shtëpi, nuk e dini se a jeni më tepër të zemëruar për shkak të problemeve në punë apo nga tollovia në trafik. Lirohuni nga tendosja në mënyrë të thjeshtë...

Qeshuni. Nuk është fjala vetëm për dijen intuitive se me qeshje njerëzit ndihen më mirë. Disa hulumtime, të bëra në dhjetë vjetët e fundit te të sëmurët e hospitalizuar të cilët kanë shikuar komeditë, është dëshmuar se qeshja ka ndikim të mirë në imunitet, por edhe në aftësi të organizmit për të luftuar stresin.

Shëtitni. Nëse merreni me ndonjë aktivitet fizik në vend të hapur, thjesht do të përmirësohet edhe shikimi juaj. Falë ajrit të freskët, do t’ju përshpejtohet pulsi, ndërsa me stimulimin vizual në organizëm lirohet endorfina. Kjo substancë kimike zvogëlon dhimbjen, cyt ndjenjën e të qenit mirë dhe ul stresin.

 

© REVISTA TEUTA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

 

 

#RevistaTEUTA

 

Ju gjithashtu mund të jeni të interesuar në..

 

 

Revista TEUTA
Teuta Magazine

Revistë Moderne për Gruan Dhe Familjen
"Revista TEUTA"
Prishtinë, Kosovë

 

 

Të gjitha të drejtat e portalit www. revistateuta.com janë të rezervuara.
Asnjë material, nuk mund të shfrytëzohet, kopjohet, riprodhohet, publikohet në asnjë mënyrë nga ndonjë portal apo ndonjë medium tjeter pa leje të shkruar nga TEUTA.
Të gjithë shkelësit e këtyre të drejtave do të ballafaqohen me ligjin. COPYRIGHT TEUTA
Kontakt: info@revistateuta.com  www.revistateuta.com
Prishtinë, Kosovë
 

Mobile Version | Desktop Version