Ti je ketu: Ballina > BOTIMET > PRISHTINA, Trashëgimia Kulturore e Qytetit
Autore Sanije Gashi
PRISHTINA, Trashëgimia Kulturore e Qytetit

Ky libër është një botim i veçantë, dinjitoz, krejtësisht origjinal, një pasuri e rrallë e fjalës artistike, shkruar me përkushtim në qëmtimin e faktit shkencor, ngjarjeve, zakoneve dhe përjetimeve njerëzore, të një brezi brilant, që ruan në zemër me shumë kujdes reliktet e çmuara të kujtesës kolektive të disa epokave, një tregim i sinqertë, një studim i gjerë dhe i hollësishëm shkencor, që trajton jetën dhe rritën e qytetit, është një kontribut memorial për historinë, që arkivon të vërtetën, ngjarjet, zejet, artefaket, mëhallët, shtëpitë dhe objektet e lashta monumentale të qytetit, godinat e ndërtuara në stilin e arkitekturës së orientit, rrugët e shtruara me kalldrëm, Çarshinë e Mbuluar, e cila u rrënua pa gjurmë, dhe shumë fakte tjera të cilat e bëjnë këtë vepër unike, që pamëdyshje pasqyron tërësinë e Prishtinës: historinë, trashëgiminë dhe qytetërimin e kryeqytetit nëpër vite e dekada.

Revista TEUTA
Teuta Magazine

Revistë Moderne për Gruan Dhe Familjen
"Revista TEUTA"
Prishtinë, Kosovë

 

 

Të gjitha të drejtat e portalit www. revistateuta.com janë të rezervuara.
Asnjë material, nuk mund të shfrytëzohet, kopjohet, riprodhohet, publikohet në asnjë mënyrë nga ndonjë portal apo ndonjë medium tjeter pa leje të shkruar nga TEUTA.
Të gjithë shkelësit e këtyre të drejtave do të ballafaqohen me ligjin. COPYRIGHT TEUTA
Kontakt: info@revistateuta.com  www.revistateuta.com
Prishtinë, Kosovë
 

Mobile Version | Desktop Version