Ti je ketu: Ballina > Aktuale > Fjala e cila falënderimin mund ta shndërrojë në fyerje...
Fjala e cila falënderimin mund ta shndërrojë në fyerje...
Nëse me sjelljen tonë e kemi fyer ose lënduar dikë, gjithsesi duhet kërkuar falje. Mirëpo, kërkimfalja jonë lehtë mund të bëhet fyerje, nëse e themi vetëm një fjalë të gabuar. Për cilën fjalë bëhet fjalë – të shikojmë në tekstin në vijim.

Zgjedhja e fjalëve është shumë me rëndësi, kur të kërkojmë falje. Në fakt, shumë thjesht kërkimfalja mund të shndërrohet në fyerje, në ç`mënyrë do ta përkeqësojmë edhe më shumë situatën.

Këtë mund ta bëjmë pikërisht me zgjedhjen e fjalës “nëse” te kërkimfalja jonë. Pra, duhet të jemi të kujdesshëm te shprehjet: “më fal që të kam lënduar” si dhe "më fal nëse të kam lënduar”.
Ndryshimi qëndron te shprehja “nëse”, e kjo shërben si dyshim ndaj personit tjetër për rishikim të sinqeritetit të tij. Gjithashtu, mund të lërë përshtypjen se në këtë mënyrë dyshojmë në reaksionin e tij, për shkak se qëndrimi i tij mund të bëhet mbrojtës. Atëherë as nuk do t’i interesojë se çfarë kemi për të thënë, pa marrë parasysh se sa do të jetë i sinqertë qëllimi ynë.
 

© REVISTA TEUTA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

#RevistaTEUTA

 

Ju gjithashtu mund të jeni të interesuar në..

 

 

Revista TEUTA
279

Revistë Moderne për Gruan Dhe Familjen
"Revista TEUTA"
Prishtinë, Kosovë

 

 

Të gjitha të drejtat e portalit www. revistateuta.com janë të rezervuara.
Asnjë material, nuk mund të shfrytëzohet, kopjohet, riprodhohet, publikohet në asnjë mënyrë nga ndonjë portal apo ndonjë medium tjeter pa leje të shkruar nga TEUTA.
Të gjithë shkelësit e këtyre të drejtave do të ballafaqohen me ligjin. COPYRIGHT TEUTA
Kontakt: info@revistateuta.com  www.revistateuta.com
Prishtinë, Kosovë
 

Mobile Version | Desktop Version